Програм Полис – Подршка локалне инфраструктуре Србије Учешће ЦСР Врање на презентацији Програма и преизимање рачунара

У Београду је 16.12.2021. године у организацији Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања одржана „Уводна конференција Програма Полис – Подршка локалне инфраструктуре Србије“. Вредност Програма од 21 милион евра се заједнички финансира од стране влада Савезне Републике Немачке и Републике Србије. Програм Полис спроводи Министарство за рад, запошљавање, борачка и социјална питања и Канцеларија за управљање јавним улагањима, уз подршку Немачке развојне банке KфВ (KfW, ) Организације АСБ (Arbeiter-Samariter-Bund Deutschland e.V) и други.

Конференцији су присуствовали званични представници наведених страних партнера , Стана Божовић из Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања, Марко Благојевић директор Канцеларије за управљање јавним улагањима и представници локалне самоуправе и органа из општина и градова у којима ће се програм реализовати.

Планирано је остварење 25 инфраструктурних пројеката у 11 општина на територији Републике Србије. Део програма су компонента меких мера, које спроводи АСБ (АСБ), а које обухватају рад са децом школског узраста кроз едукативне и психосоцијалне радионице, као и рад са одраслима, као подршка социјалној инклузији и укључивљње на тржиште рада. Активности у оквиру програма започете су са реализацијом почетком ове године.

Овом догађају присуствола је и Драгана Арсић, директорка Центра за социјални рад у Врању која је преузела рачуанар – поклон Министарства за рад, запошљавање, борачка и социјална питања. Такође, пренела је утиске и очекивања да реализација ових пројеката подразумева реконструкцију и адаптацију постојећих и изградњу нових условних објеката (вртића, школа, амбуланти, центара за социјални рад) као и њихово опремање те да се само заједнички снагама може постићи циљ – још бољи живот грађана, још успешнија и модернија Србија што је и политика председника Србије Александра Вучића