Пројекат „Самосталан живот“ за жене жртве насиља

Одбор за људска права Врање – СОС Телефон Врање, од почетка марта 2018. године, у сарадњи са Канцеларијом UNDP у Србији, реализује пројекат Запошљавање жена „Самосталан живот”, у циљу радног ангажовања жена које су жртве насиља у породици и партнерским односима.

Овај пројекат је осмишљен тако да обезбеди психолошку подршку као и подршку при запошљавању која обухвата пословну орјентацију, обуку на раду и безбедне прилике за запослење жена које имају искуство насиља у породици и партнерским односима на територији града Врања.

Овим пројектом, у сарадњи са UNDP, градом Врање, Националном службом за запошљавање Филијалом у Врању, Центром за социјални рад и Сигурном кућом, Одбор за људска права Врање – СОС Телефон Врање промовише прилику за запослење незапосленим женама које су жртве насиља у породици и партнерским односима.

Ангажовањем волонтерског тима Одбора за људска права Врање успостављен је контакт са више послодаваца и десет жена је тренутно радно ангажовано на различитим пословима у текстилној, обућарској, прехрамбеној индустрији, у производњи торти, у хостелима на подручју града Врања. Основни принцип био је да се пронађе посао који жена може у том тренутку да обавља са избором послодавца, наводи се у саопштењу Одбора за људска права.